OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1979 yılında, bugün bulunduğu " Bostancı Mahallesi Ali Nihat Tarlan Caddesi Gümüşcü Sokak No: 18/1 Kadıköy/İST." adresinde, 8000 m² arsa üzerinde  beş derslik olarak yapılmıştır.

1979-1980 eğitim-öğretim yılında Bostancı İkinci İlkokulu adı ile eğitim - öğretime başlamış ve aynı yıl Bostancı 23 Nisan İlkokulu adını almıştır.

1989 yılında 2. katı hayırsever emekli öğretmen Meliha Sanver Hanımefendi tarafından yaptırılmış, annesi merhum Zehra Hanım‘ın ismi verilerek 23 Nisan Zehra Hanım İlkokulu adını almıştır. 1990 yılından itibaren eğitim öğretime müfredat laboratuvar okulu olarak devam etmiştir. 4306 Sayılı Kanun uyarınca 1997 yılından itibaren 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmiş ve 23 Nisan Zehra Hanım İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012 yılında çıkan 6287 Sayılı Kanun ile, 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından 23 Nisan Zehra Hanım İmam Hatip Ortaokulu adını almıştır.

Bugün okulumuz; Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri doğrultusunda cumhuriyete ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmeye devam etmektedir, İstanbul’un en iyi öğrenci yetiştiren kurumsallaşan okulu olmak için, okul yönetimi, öğretmeni, öğrencisi, velisi, çevresi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini de alarak çalışmalarını ekip ruhu içinde sürdürmektedir. Eğitim programları ve öğretim sistemlerindeki gelişmeleri takip ederken aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de korumaktadır. Biliyoruz ki “Asıl olan iyi oyuncular transfer etmek değil. asıl ve önemli olan iyi oyuncular yetiştirmek ve onları birlikte iyi oynatmayı başarmaktır.”

Okulumuzun ilk müdürü olarak Sevim Ataseven sonrasında sırasıyla Güngör Özdikmen, Eryılmaz Pala, Müzehher Önder, Bestami Yürekli, Harun Yalçın Ve Alaeddin Gündüz, Süleyman Badıllı görev yapmış olup şimdiki okul müdürümüz sayın Mustafa Çendik 17/12/2014 tarihinde göreve başlamış ve halen görevine devam etmektedir.

“Bir imam hatip ortaokulu olarak ne olabileceğimizi değil, ne olduğumuzu çok iyi biliyor ve ülkemiz için manevi değerlere sahip erdemli insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Mustafa ÇENDİK

Okul Müdürü